Brambory vařené ve slupce jsou vděčnou záležitostí od nepaměti. Jsou dobrý jen tak na loupačku s kefírem, nebo třeba ve formě bramborových placek s povidly. Vždycky jich udělám víc a druhý den je využiju na rychlou večeři. Přihodila jsem k nim i mističku bulguru, který jídlo nutričně obohatí zase jiným směrem.
Množství je do střední zapékací formy, asi 4 porce
Studené brambory oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Papriku na kousky a mrkev třeba na kolečka. Vše orestujte v nepřilnavém hrnci nebo pánvi, aby brambory trochu chytly barvu 🙂
Přidejte bulgur, promíchejte, ochuťte. Použila jsem sůl, pepř a směs koření na zeleninu. Někdy dávám koření na ratatouille, často ale pálí, tak ho přidávám jenm když jídlo není i pro děti.
Směs dejte do pekáčku, nahoru rozklepněte vejce, ještě lehce osolte. Pokud chcete, přidejte ještě mozarellu.
Zapečte v troubě nebo v elektrickém hrnci asi 20 minut nebo podle vzhledu vajec. Určitě je nikdo nechce vysušit.
Jídlo je praktické připravit buď v elektrickém hrnci nebo v pánvi, kterou je možné strčit do trouby. Třeba tuhle.
Já si svoji porci na talíři vždy ještě pokapu panenským olivovým olejem a zasypu čerstvými zelenými bylinkami. Chuť dokonalá.