Dříve jsem pomazánku dělala jen s tvarohem. Potřebovala jsem ji ale o něco tužší. Nechtělo se mi však zapojovat máslo, tak jsem zvolila gervais. Pomazánka je krásně jemná a tak akorát.🙂
Ingredience
- 1 tvaroh ve vaničce (200 až 250 g, polotučný nebo nízkotučný dle preferencí)
- 1 kelímek Gervais (80 g)
- 1 větší konzerva tuňáka (cca 180 g) nebo filety z tuňáka ve skle ve vlastní šťávě
- 1 lžička kvalitní hořčice bez chemických konzervantů
- citronová šťáva
- sůl a pepř
- Pažitka, petrželka nebo jarní cibulka na ozdobu
Postup
- Tuňáka sliju a důkladně rozmačkám vidličkou. Tvaroh smíchám se žervé a lžičkou hořčice.
- Promíchám s tuňákem a dochutím solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Bylinky či jarní cibulku vmíchám buď rovnou do pomazánky, nebo pomazánku nechám chuťově i konzistencí jemnou a cibulku si každý přidá až na talíři.
- Pomazánku nechávám ideálně chvíli vychladnout v lednici.
> ☝️ Pro barevnou změnu také vyzkoušejte ricottovou pomazánku s ajvarem. Ricotta se narozdíl od tvarohu vyrábí ze syrovátky, která je snadněji stravitelná.🙂
Ať se vám pomazánky povedou!🙂