Rychle / jednoduše / zdravě

Snídaně a svačiny

Opéct se dá v podstatě jakékoliv pečivo, ale topinky z klasického pšenično-žitného kváskového chleba jsou jen jedny. A dají se připravit nejen v topinkovači.
Vděčné těsto, ze kterého můžete vykrajovat nejen tyčinky různých velikostí, ale také tvary. Jaké je chcete mít, to už záleží na Vás. S celozrnnou moukou? Cizrnovou? Posypané sýrem nebo kmínem nebo konopnými semínky? Všechno je možné :)
Co ke snídani? Tak třeba něco na chleba. A to něco může hrát hrát dost důležitou roli v tom, zda své zdraví budeme podkopovávat nebo naopak podporovat.
Když máte rádi vejce na mnoho způsobů a máte rádi hezké snídaně, připravte si volské oko zapečené v troubě. Ve variantě caprese lahodí nejen oku.
Lahodná kombinace máku, třešní, sirupu a zapečených vloček může posloužit jako nápad na zdravou sladkou svačinu, která je nutričně bohatá.
Sladce péct se dá i bez cukru a bílé mouky. Variant je mnoho a každý musí objevit tu svoji, aby mu to chutnalo. A když se do moučníků běžně přidávají mleté ořechy a mrkev a jablka, tak proč ne mletá slunečnicová semínka a červená řepa.
Někdy je potřeba, aby svačina pořádně zasytila. V tom případě by měla obsahovat bílkoviny, sacharidy, tuky i vlákninu. Pro tento případ se hodí tortilla, do které můžete schovat to, co by jinak z chleba vypadlo.
Zdravé, bohaté na vlákninu, akorát sladké. Domácí sušenky s ovesnými vločkami, voňavé po mandlích a datlích. Oblíbí si malí i velcí :)
To je tak, když dáte jahodám a myssli nový rozměr. Vynikající dezert, který chutí nemůže zklamat.