Salát ze zelené čočky s výraznou domácí zálivkou

Čočkový salát

Sytý salát ze zelené čočky je bohatý na bílkoviny a vlákninu. Zelenina mu dodá zářivé barvy, zálivka zase svěží chuť. Zelená čočka si při vaření lépe drží tvar, než jiné druhy čočky. Hodí se tedy do různých salátů, kde vynikne její pěkný vzhled.

Salát ze zelené čočky s výraznou domácí zálivkou

Čočkový salát

Sytý salát ze zelené čočky je bohatý na bílkoviny a vlákninu. Zelenina mu dodá zářivé barvy, zálivka zase svěží chuť. Zelená čočka si při vaření lépe drží tvar, než jiné druhy čočky. Hodí se tedy do různých salátů, kde vynikne její pěkný vzhled.

Sýrové pralinky – pohoštění, které zaujme

Chuťovky na Silvestra

Tyto barevné sýrové pralinky rozzáří každý stůl. Jsou jemné, krémové a decentně doplněné o další chutě v podobě posypek. Jejich příprava je snadná, žádné nepříjemné patlání…Tuto chuťovku ocení hosté, kteří nechtějí nebo nemohou jíst pečivo. Zapojte fantazii a udělejte talíř co nejbarevnější.

Novoroční čočková polévka – vychytaný recept

Jak udělat čočkocou polévku na nový rok

Uvařte si na Nový rok plný hrnec této vyzkoušené a syté čočkové polévky. Ovoněná slaninou, zjemněná smetanou a hustá i bez mouky. Patří k oblíbeným novoročním jídlům. Čočka svým tvarem totiž připomíná malé penízky, které jsou symbolem hojnosti a dostatku financí po celý rok.

Novoroční čočková polévka – vychytaný recept

Jak udělat čočkocou polévku na nový rok

Uvařte si na Nový rok plný hrnec této vyzkoušené a syté čočkové polévky. Ovoněná slaninou, zjemněná smetanou a hustá i bez mouky. Patří k oblíbeným novoročním jídlům. Čočka svým tvarem totiž připomíná malé penízky, které jsou symbolem hojnosti a dostatku financí po celý rok.

Jídlo & víno: Párty chuťovky k Proseccu, které zaujmou

Pohoštění slavnostní

Pohoštění v italském duchu, které se skvěle hodí k proseccu a příprava vám nezabere příliš času. Pizza twist, krémové sýrové pralinky a marinovanou mozzarellu s rajčátky bude chtít zobnout každý. Ať už připravujete občerstvení pro dva nebo párty jídlo pro větší společnost, překvapte novými chutěmi.

Výborné křehké vafle

Jak udělat vafle

Osvědčený recept na křehké vafle. Dejte si je se smetanovým krémem nebo šlehačkou. Zdobte ovocem, posypejte kakaem, skořicí, zakápněte sirupem. Skvělý dezert nebo super víkendová snídaně.

Slané hvězdičky z tvarohového těsta s mandlovou moukou

Slané tvarohové těsto na pečení

Tvarohové těsto je osvědčený základ pro slané chuťovky nebo široké tyčinky. Toto je vánoční verze s mandlovou moukou, která těstu dodá super chuť. Vykrájejte z něj hvězdičky, ozdobte je do žluta a máte perfektní kontrast k sladkému cukroví.

Křupavé karbanátky ze sojového masa obalené v panko strouhance

Jak udělat vegetariánské karbanátky

Jedna z osvědčených verzí bezmasých karbanátků. Jsou výrazné a šťavnaté. Správně dochucené a atraktivně osmažené mají šmrnc. Křupavá panko strouhanka jim dodá extra křupavost. Podávané se šťouchanými bramborami a zlatavou orestovanou cibulkou jsou báječné.

Cukety plněné uzeným tempehem a žampiony + kuskusový salát

Tempeh recept

Šťavnatá cuketa s výraznou vláčnou náplní nadchne každého, kdo si rád připravuje tempeh. Vydlabané lodičky z menších cuket jsou jako stvořené k tomu, aby se naplnily. Vynikající s kuskusovým salátem plným barevné zeleniny. Pestré jídlo, které je snadné na přípravu.