Sýrové pralinky – pohoštění, které zaujme

Tyto barevné sýrové pralinky rozzáří každý stůl. Jsou jemné, krémové a decentně doplněné o další chutě v podobě posypek. Jejich příprava je snadná, žádné nepříjemné patlání...Tuto chuťovku ocení hosté, kteří nechtějí nebo nemohou jíst pečivo. Zapojte fantazii a udělejte talíř co nejbarevnější.

 Ingredience na velký talíř sýrových pralinek

  • 200 g čerstvého smetanového sýra nebo žervé
  • 200 g na jemno nastrouhaného tvrdého sýra ( např. Gouda)
  • Dle chuti sůl a pepř
  • Na doladění chuti trochu česneku (buď malý utřený stroužek nebo česneková pasta nebo sušený česnek)
  • Na zdobení různé barevné druhy koření (jednodruhové i směsi), opražená sezamová a nadrcená dýňová semínka, mleté mandle, bylinky…

 Postup

  1. Čerstvý smetanový sýr nebo žervé v míse rozmíchejte do hladka. Přidejte na jemno nastrouhaný tvrdý sýr, osolte, opepřete a zvýrazněte trochou česneku. Pokud použijete čerstvý česnek, vyndejte ze stroužku srdíčko a rozetřete ho nožem na pastu.

  2. Směs dejte vychladit, kuličky pak půjdou lépe tvarovat.

  3. Připravte si různé barevné posypky. Z vychlazené hmoty odebírejte malé kousky, tvořte kuličky a vkládejte je do malých papírových košíčků nebo jen tak na tác.

  4. Teď sýrové kuličky ozdobte. Dříve jsem každou kuličku celou obalovala v posypce. Sice to na efekt vypadalo úchvatně, v puse pak té posypky ale bylo moc. Stačí tedy jen kuličku shora decentně posypat opraženými semínky, sušenou slaninou, uzenou paprikou, opraženými kokosovými lupínky, pažitkou, chilli, atd. Na pralinkách vše skvěle drží.

  5. Pralinky dejte opět vychladit, aby v teple moc nepovolily. Hosté si je berou buď v papírových košíčkách, nebo si je z talíře napichují…

TIP č. 1

Jako další chuťovku na doplnění doporučuji tyto slané tyčinky z tvarohového těsta. Dělám je často a není na nich co zkazit. Z těsta můžete dělat tyčinky, vykrajovat tvary. Můžete sypat semínky, kmínem…

 TIP č. 2

I když teď není sezóna cuket, přesto připomínám ještě jednu zeleninovou chuťovku, která vždy zaujme a zmizí raz dva. Tyto cuketové chuťovky sypané parmezánem a pečené v troubě stojí zato vyzkoušet.

Na Instagramu je i VIDEO, jak se tyto cuketové chuťovky připravují.

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google