Když chci v rámci pohoštění připravit na stůl nějaké zobání, jednou ze stálic jsou tyto tyčinky, které si dobře rozumí s různými hustými dipy z luštěnin, pečené zeleniny či jogurtu.
Ráda je dělám z jemně mleté celozrnné špaldové mouky a sypu kmínem, pikantním kořením a různými semínky. Jednou jsem zkusila tyčinky posypat nadrcenými lískovými oříšky a už jsem u nich zůstala. Opečené lískové oříšky dodají tyčinkám jedinečnou chuť.
Potřebujete
Množství na 1 plech
- 150 g jemně mleté špaldové mouky
- 150 g bio tvarohu
- 150 g másla
- Vejce na potření
- Semínka, kmín, papriku,
Postup
- Z mouky, měkkého másla a tvarohu vypracuji hladké těsto.
- Dám ho odležet do lednice, aby se dalo dobře vyválet asi na 0,5 cm.
- Těsto přendám na plech vyložený pečicím papírem, potřu rozšlehaným vejcem, posypu nadrcenými ořechy a semínky.
- Peču na 180 stupňů do zlatova asi 20 minut.
Tyčinky je pěkné a praktické naskládat na tác jako pohoštění spolu se špalíčky zeleniny a hummusem
A samozřejmě je důležité se o ně rozdělit a né si schovat celý plech pro sebe pod postel 🙂