Rizoto s tofu, zeleninou a červenou quinoou

Rizoto bez masa recept

Pro pestrost jídelníčku je vhodné střídat různé druhy obilovin. Netradiční červená quinoa se výborně hodí k obohacení rizota. Spolu s tofu pak v jídle zajistí bohatou porci bílkovin.

Falešná humrová pomazánka

Pomazánka treska á la humr

Rybí pomazánka nemusí být jen ze sardinek. Výborně poslouží i čerstvý rybí filet. Když se správně ochutí a spojí s kořenovou zeleninou, připomíná známou humrovou pomazánku.

Domácí koka sušenky

Koka sušenky ze špaldové mouky

Výborný recept na domácí verzi známých sušenek z krabice. Vychytaný poměr ingrediencí je zárukou plného plechu lahodných křehkých sušenek. 👍

Výborný toustový chléb z domácí pekárny

Toustový máslový chléb z domácí pekárny

Tento toustový chléb nevydrží tak dlouho jako ten kupovaný. Je totiž tak dobrý, že prostě nevydrží. Kromě “opravdové” chuti je obrovskou výhodou jasné složení bez zbytečných aditiv.👍

Kedlubnová pomazánka

Kedlubna recept

Když máte dobrou kedlubnu, bohatě stačí nakrájet ji na plátky a chroupat a chroupat. 🙂Pak je tu ale ještě možnost kedlubnu zapojit do pomazánky … Na čerstvém žitném chlebu výborné!

Hustá bramboračka s bílými fazolemi

Zdravá polévka recept

Když chceme sytější verzi tradiční bramboračky, perfektně poslouží velké bílé fazole. Bílé máslové fazole jsou zdrojem bílkovin, vlákniny a celkově bramboračku vylepší a obohatí.

Zelné bramboráky pečené v troubě

Zelné bramboráky

Nápadů, jak zapojit kyselé zelí do jídelníčku není nikdy dost. A toto je jeden z atraktivních způsobů. Zelné bramboráky mají nejen šmrnc, ale i více vlákniny. Díky pečení v troubě nejsou zbytečně mastné… 🙂

Fusilli s rajčatovou omáčkou a velkými bílými fazolemi

Fusilli s rajčatovou omáčkou a fazolemi

Na rajčatových omáčkách je skvělé to, že se dají obměňovat do aleluja. Typická atraktivní rajčatová chuť zůstává, pokaždé ji ale vylepší jiné ingredience. Někdy sýr, jindy olivy, teď to jsou bílé máslové fazole.

Česneková pomazánka s rukolou

Čerstvý smetanový sýr pomazánka

Rukola se nemusí používat jen jako “salát”, ale také jako “zelená bylinka”. Stačí ji na drobno nasekat a obohatit tak třeba česnekovou pomazánku. Jak chuťově, tak nutričně.

Domácí vanilkový pudink

Domácí pudink

Udělat si domácí pudink je velmi snadné. Stačí se držet základního receptu a pak ho různě obměňovat.

Palačinky se Skyrem a domácím jahodovým pyré

Palačinky s proteinovou náplní

Když je chuť na sladké palačinky a nechcete do nich namazat půl sklenice přeslazeného džemu, přichází na řadu jemný Skyr bohatý na bílkoviny a husté domácí pyré z jahod. Výborná kombinace! 🙂