Kedlubnová pomazánka

Když máte dobrou kedlubnu, bohatě stačí nakrájet ji na plátky a chroupat a chroupat. 🙂Pak je tu ale ještě možnost kedlubnu zapojit do pomazánky ... Na čerstvém žitném chlebu výborné!

Ingredience (menší množství)

  • 1 kedlubna
  • 1 až 2 vejce podle velikosti kedlubny
  • pár plátků vysokoprocentní šunky nasekané na drobno
  • 2 lžíce čerstvého smetanového sýra ( něco jako Gervais, Lučina atd.)
  • Sůl, kdo chce pepř
  • Olivový olej
  • Čerstvá zelená petrželka

 Postup

  1. Kedlubnu nasekám na drobno, posolím a nechám na sítku pustit vodu. Kedlubna pak vodu nebude pouštět do pomazánky. Kdo nechce kedlubnu na drobné kousky, je možné ji nastrouhat.
  2. Vejce si uvařím na tvrdo. Buď dávám 1 nebo 2 vejce podle velikosti kedlubny.
  3. Šunku nakrájím na drobné kousky. Vždy volím tu nejvyšší možnou kvalitu.
  4. Kedlubnu pomocí lžíce trochu vymačkám, vejce protlačím skrz mřížku a pak už jen vše smíchám dohromady, ochutím solí, zacáknu trochou olivového oleje, přidám petrželku a propojím pomocí čerstvého sýra. Šel by použít i hustý Skyr.

 TIP

Pomazánku lze chuťově obměnit třeba pomocí lžičky hořčice nebo křenu.

> ☝️Pokud by vás zajímala ještě jiná varianta spojení zeleniny a šunky v pomazánce, doporučuji vyzkoušet tuto květákovou pomazánku. Když se dobře ochutí, překvapí! 🐭

Pomazánky jsou skvělý způsob, jak dát “něco na chleba” a zároveň sníst nějakou zeleninu. 👍

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google