Krémové špenátové rizoto s parmezánem

Špenátové risotto

Jeden ze známých receptů italské kuchyně, kterým se lze inspirovat. Tradiční kulatozrnná rýže, čerstvé listy špenátu, vývar a parmezán zajistí krémovou konzistenci. Česnek a citronová šťáva zase perfektně doladí chuť.

Domácí čokoládové lanýže

Jak udělat domácí čokoládové lanýže

Lahodné, rozplývající se na jazyku. Domácí sladkost určená milovníkům hořké čokolády. Potřebujete jen 3 ingredience. Příprava zcela jednoduchá, skvělý výsledek jistý.

Restovaná cuketa jako příloha

Cuketa jako příloha

Když máme zájem nahradit “klasickou” přílohu zeleninou, skvěle poslouží restovaná cuketa. Čím kratší dobu se připravuje, tím je křupavější.

Teplý salát s pečenou červenou řepou a grilovaným kozím sýrem

Teplý salát s červenou řepou

Červená řepa jednoznačně patří do zdravého jídelníčku. A když s ní chcete mít co nejméně práce, tak zabalit do alobalu, hodit do trouby na 200 a pryč ruce od toho 🙂 Pak už jen minutková práce jako rozpéct kozí sýr a naházet na talíř nějakou tu zeleň 🙂

Halušky se zelím a uzeným tofu

Domácí halušky recept

Hned po haluškách s bryndzou jsou ty se zelím a uzeným druhou nejčastější variantou. Těch dalších oblíbených variant je ale mnohem více. A nemusíme k tomu potřebovat ani žádné maso. Zkuste zapojit zelí a uzené tofu 🙂

Kuře na paprice zahuštěné kořenovou zeleninou

Kuře na paprice s haluškama

Smetanové omáčky patří do české kuchyně a tradičně se zahušťují jíškou nebo moukou rozmíchanou ve smetaně. Co když to ale chceme jinak? Mnoho tradičních omáček lze elegantně zahustit třeba kořenovou zeleninou.

Zázvorová polévka s kari

Krémová zeleninová polévka

Pokud si libujete v pikantních chutích, tak vás nemůže zklamat tato snadná krémová zázvorová polévka.

Klasická česnečka z vývaru

Klasická česnečka

Jednoduchá verze klasické česnekové polévky s bramborami a majoránkou. Místo umělého bujónu ji však připravíme z poctivého domácího vývaru, což je znát na výsledné chuti.

Lehký vajíčkový salát s pórkem

Vajíčkový salát zdravěji

Vajíčkový salát ve stylu “vejce rozmíchaná s majonézou”? Co na to jít nápaditěji, přidat pár ingrediencí a salát trochu odlehčit.