Krabičkuju! – brokolicové karbanátky se sýrem

Karbanátky z trouby

Když si chcete připravit jídlo do krabičky na cestu, je třeba to dobře promyslet. Nic tekutého, žádné složitosti. Chce to něco, co funguje a je to dobré i studené. Zeleninové karbanátky jsou skvělou volbou 🙂

Vejce zapečené v avokádu

Avokádo recept

Co s avokádem? Už samotný nápad sníst ho “jen tak” je výborný. Jsou tu ale i další skvělé možnosti, jak si toto ovoce oblíbit. Pikantní guacamole, avokádový pudink nebo krása na talíři v podobě vejce zapečeného v avokádu.

Rychlá pomazánka z bílých fazolí

Obří bílé fazole recept

Tato jednoduchá pomazánka z bílých fazolí a vajec překvapí svou výbornou chutí. Spolu s celozrnným chlebem je zdrojem všech makroživin a skvěle zasytí.

Rychlá jogurtovo – sýrová pomazánka

Zdravá sýrová pomazánka

Udělat si domácí pomazánku v odlehčené verzi bez másla, majonézy či tavených sýrů je otázkou minuty. Na topinkách a s čerstvou zeleninou chutná úžasně.

Ryba po mlynářsku se šťouchanými batáty

Obalovaná Limanda recept

Když je chuť na jídlo typu obalovaná ryba s kaší, může to mít také tuto podobu. Filety limandy s decentní krustičkou s krásně barevnými šťouchanými batáty jsou skvělým nápadem pro rychlý a sytý oběd.

Vláčná vaječná omeleta s bylinkami

Omeleta z vajec

Udělat dobrou omeletu je jednoduchá a blesková záležitost. Zvládne být rychlou snídaní ve všedních dnech, vykouzlíte s ní ale i vymazlený talíř o víkendu. Stačí dodržet pár fíglů.

Nudle s mákem a strouhaným tvarohem

Tvaroh recept

Klasika, kterou s oblibou dělaly už naše prababičky. Pro milovníky sladkých jídel vynikající způsob, jak do jídelníčku zapojit mák a tvaroh.

Špagety “Aglio olio e peperoncino”

Aglio e olio

Špagety s česnekem a feferonkou. Italská klasika, která v sobě spojuje výrazné a geniální chutě olivového oleje, opečeného česneku, feferonky a čerstvé petržele.