Křupavé karbanátky z dýně a červené čočky s domácím jogurtovým dipem

Dvě zdravé oranžové suroviny a co všechno se z nich dá vymyslet. Třeba tyto jednoduché karbanátky nebo placičky, které jsou skvělé teplé i studené, doma i na cestách :)

Potřebujete

  • 200 g červené čočky (použila jsem celou loupanou)
  • 200 g nastrouhané dužiny dýně (měla jsem zrovna Hokaido)
  • 2 větší vejce
  • kukuřičnou strouhanku na zahuštění (dle situace, asi 5 lžic)
  • Na dochucení sůl, česnek, dala jsem i oregano
  • Tuk na opečení karbanátků (může být olivový olej nebo máslo Ghí)

Postup

  1. Celou loupanou červenou čočku jsem si přes noc namočila. Vodu jsem druhý den slila a čočku jsem uvařila do měkka. Vodu jsem slila, čočku nechala vykapat na sítku.
  2. Dužinu dýně jsem nastrouhala na hrubo, krátce orestovala na pánvi a smíchala s čočkou a vejci. Ochutila jsem směs solí, česnekem, zelenými bylinkami a dohustila kukuřičnou strouhankou tak, aby směs byla kompaktní.
  3. Rukama jsem vytvarovala karbanátky, které jsem z obou stran opekla na nepřilnavé pánvi na troše tuku.
  4. K tomu jsem si vyrobila dip z jogurtu, který jsem nechala přes plátýnko vykapat. Ochutila jsem ho česnekem, solí a olivovým olejem.

Výborné!! Ať se vám také povedou 🙂

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google