Květákové placičky s cheddarem pečené v troubě

Plný plech výborných květákovo sýrových placiček. Bez smažení a přepáleného oleje. Pohodlná příprava v troubě. Hlavní roli hraje květák a sýr, proto jsou krásně měkké, vláčné a šťavnaté.

Květákové placičky s cheddarem pečené v troubě

Placičky z květáku pečené

Plný plech výborných květákovo sýrových placiček. Bez smažení a přepáleného oleje. Pohodlná příprava v troubě. Hlavní roli hraje květák a sýr, proto jsou krásně měkké, vláčné a šťavnaté.

Topinky s voňavou žampionovou směsí

Žampiony směs

Šťavnatá směs s pórkem, žampiony a vejci voňavá po houbovém koření. Nejlepší na křupavých topinkách nebo toustech. Do 15 minut komplet hotovo!

Hustá rajčatová omáčka s fazolemi adzuki – k těstovinám

Fazole adzuki recept

Rajčatová omáčka nemusí být jen z rajčat! Pěkně se do ní dají zakomponovat i luštěniny. Tentokrát to jsou krásně fialové fazolky adzuki. Ty patří mezi nejvýživnější a dobře stravitelné luštěniny. Omáčka skvěle sedne třeba ke špagetám.

Krůtí maso ve smetanové paprikové omáčce

Krůtí maso ve smetanové paprikové omáčce

Měkké krůtí maso v krémové omáčce, která obsahuje nejen smetanu a koření, ale i zeleninu. Snadné na přípravu. Skvělé s rýží, noky či těstovinami. Recept vhodný i do pomalého hrnce.

Pikantní tofu pomazánka s Moravankou

Tofu pomazánka

Vegetariánská verze známé pomazánky. Nakládaná zelenina Moravanka zajistí typickou a pikantní chuť, rozmixované ochucené tofu zase dodá skvělou konzistenci. Hodí se na opečený toust, bagetku či křupavé chlebíky.

Polévka z fazolek mungo s opečeným celerem

Mungo fazolky polévka

Na přípravu velmi jednoduchá luštěninová polévka. V hlavní roli dostupné a na živiny bohaté fazole mungo. Pro odlehčení je bohatě doplněná kostičkami opečeného celeru, který ztratí svoji typickou chuť a připomíná spíše bramboru. To se může hodit.🙂