Cílem tohoto receptu bylo vytvořit placičky, které budou kromě květáku obsahovat bohatou porci výrazného sýru. Osvědčil se cheddar, který květák perfektně doplní a hmota drží dobře pohromadě.
Cílem také bylo placičky nesmažit, ale upéct v troubě. Je to pohodlné a vyhneme se tak zbytečnému přepalování tuku. Občas jsou ale některé druhy placiček z trouby bez šmrncu, suché. To se tady nestane. Jsou měkké, vláčné a výborné i druhý den!
Ochutit je stačí decentně. Vyplatí se nechat hrát hlavní roli květák a sýr. Doladit je můžete třeba jen bylinkami nebo zeleninovým dochucovadlem.
1 plech, asi 14 placiček
Objevila jsem skvělou vychytávku, která se přesně hodí do těchto placiček. Je to ochucující směs “Vegoš”. Placičky zvládnete udělat klidně jen se solí a pepřem, “Vegoš” však docháže vyladit jejich chuť k dokonalosti.🙂
Placičky jsou po upečení spíše měkčí a má to tak být. Jsou výborné samotné nebo jen se zeleninou a dipem. Já jsem je teď pojala jako hlavní jídlo a podávala jsem je s petrželovými bramborami a domácím hustým jogurtovo-bylinkovým dipem.
Dip dělám jednoduše tak, že smíchám hustý jogurt nebo skyr s trochou zakysané smetany, někdy vyladím malým množstvím majonézy. Dochutím citronovou šťávou, solí, někdy česnekem.
Sdílet recept
Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip: