Recept

Ředkvičková pomazánka s vejci a pažitkou

Ze svazku ředkviček a vajec máte během chvíle osvědčenou pomazánku, která je jemná, nepálí. Vynikající je na celozrnném žitném chlebu nebo křehkých křupavých knackebrotech.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Některé ředkvičky mohou být příliš intenzivní a každému nemusí vyhovovat chroupat je “jen tak”. Jak tedy zjemnit či zaobalit jejich chuť?

Ředkvičky někdy tepelně upravím a použiju je jako základ na míchaná vajíčka. Vznikne ředkvičková smaženice.

Když je nemám náladu strouhat, nakrájím je jen na kolečka (ředkvičky pak nepouští vodu) a vyrobím jednoduchý vajíčkový salát s ředkvičkami.

Nejraději mám ale ředkvičky v pomazánce. Jsou v ní jemné a nenápadně do ní padne celý svazek. Při přípravě je třeba dbát na jednu věc. Čím déle chcete pomazánku uchovávat, třeba do druhého dne, tím více musí být ředkvičky vykapané, vymačkané, zkrátka zbavené vody.

 Ingredience

  • 1 větší svazek ředkviček
  • 100 g přírodního žervé (nebo např. Lučina)
  • 1 lžíce povoleného másla
  • 3 vejce uvařená na tvrdo
  • Pažitka (větší množství)
  • 1 lžička hořčice bez chemické konzervace
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Vejce uvařím na tvrdo (cca 7 minut), pak je zchladím.
  2. Ředkvičky očistím, umyju a na hrubo nastrouhám nebo nasekám v robotu. V tom robotu je to bez práce. Dám do sítka, osolím. Během chvilky ředkvičky začnou pouštět vodu, pak ji ještě ručně vymačkám.
  3. Teď už jen smíchám ředkvičky se žervé, hořčicí a pažitkou.
  4. Dle potřeby osolím, opepřím a na závěr přidám na hrubo nastrouhaná nebo na jemno posekaná vejce.

Preferujete tradiční chuť vajíčkové pomazánky? Doporučuji vyzkoušet tuto výbornou vajíčkovou pomazánku.

Ať se vám pomazánky povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky