Tyto české omáčkové recepty nedělám nikdy dokola podle přesného receptu. Vždy záleží na tom, jakou použiju smetanu, kolik je masa, čím zahušťuji. Je třeba se řídit konkrétní situací v hrnci.🙂
Vždy se řídím pravidlem, že omáčku na závěr raději doředím vývarem nebo smetanou, než ji mít zbytečně tekutou a dohušťovat.
Omáčky ráda dělám více, protože je doma oblíbená a sní se.🙂 Tady je recept na verzi, kdy se kuře vaří se zeleninou, která omáčku přirozené zahustí. Typově se nejlépe hodí mrkev, pórek nebo také pastinák, jelikož neovlivní tradiční chuť omáčky. Zeleniny nesmí být moc… Neplatí, že čím více, tím lépe…🙂
Aby měla omáčka perfektní konzistenci, ladím ji ještě pár lžícemi mouky. Použít můžete jemně mletou mouku neutrální chuti dle vašeho stylu, já jsem teď sáhla po mouce z červené čočky, která je skvělá na alternativní zahušťování.
Recept můžete připravovat tradičně v hrnci nebo v pomalém hrnci.
> ☝️A co nějaká rychlejší smetanová omáčka? Vyzkoušejte tento snadný recept na kuřecí stroganoff.🙂
Ať se vám recepty povedou!🙂
Sdílet recept na:
Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení