Recept

Plněné papriky – výborné i bez masa

Papriky lze naplnit, čím si jen vzpomenete. A ani k tomu nemusíte mít mleté maso ...

Měla jsem chuť vyrobit plněné papriky, ale úplně jinak, bez masa …Vsadila jsem na uzený tempeh a rýži. Aby se náplň nedrobila a byla uvnitř dostatečně vláčná, rozhodla jsem se přidat ještě namočený toustový chléb. Vše se povedlo nad očekávání, všichni pokusní králíci byli překvapeni výbornou náplní, která není z masa.

Budete potřebovat

  • 6 větších bílých paprik
  • 1 balení uzeného tempehu
  • 200g uvařené rýže (dala jsem Basmati)
  • 5 plátků toustového chleba (dala jsem celozrnný, můžete použít i housku apod.)
  • Trochu vody a olivového oleje na namočení chleba
  • Koření do mletých mas (nebo co vám vyhovuje…)
  • 4 lžíce olivového oleje do směsi (lze méně)
  • trochu vody nebo vývaru na podlití

Postup

  1. Tempeh nastrouhejte na hrubo na struhadle nebo posekejte v malém robotu.
  2. Smíchejte ho s vychladlou uvařenou rýží (lepší je ta,co trochu lepí)
  3. 5 plátků toustového chleba nebo jiného pečiva v míse zakapejte vodou a trochou olivového oleje, aby byl vláčný a dal se do dobře rozmačkat prstama.
  4. Všechno v míse rukama spojte, přidejte dle chuti koření. Měla jsem z trhu koření do mletých mas, které obsahuje česnek, majoránku, sůl, kmín, pepř, cibuli. I uzený tempeh je sám o sobě dost slaný a výrazný, proto vše zbytečně nepřesolte.
  5. Na závěr jsem do směsi ještě pro jistotu přikápla trochu olivového oleje, abych měla jistotu, že nebude vysušená. Myslím ale, že by to šlo i bez toho oleje navíc.
  6. Naskládejte do pekáčku, podlijte trochou vody nebo vývaru a pečte přikryté stejně jako klasické papriky na 200 stupňů asi 45 minut.

Abyste měli jistotu, že směs bude kompaktní, ale zároveň nebude po upečení tuhá či suchá, stačí se řídit její konzistencí před upečením. Měla by být při zpracování rukama podobná mletému masu. Měla by být dostatečně vláčná.

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...