Šťavnatý sandwich s tuňákovým salátem

Vláčný sandwich s bohatou a výraznou náplní v podobě tuňákového salátu. Pořádná porce do měkka podušeného pórku se skvěle spojí s tuňákem a sýrem cottage. Dávka vlákniny i bílkovin zajištěná.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience na 2 velké sandwiche

  • Chléb na přípravu sandwichů (je větší než toustový chléb, typ vyberte dle vašich preferencí)
  • 1 větší balení nakládaného tuňáka (cca 160 g)
  • 1 střední pórek
  • Olivový olej nebo přepuštěné máslo Ghí
  • 1 kelímek sýra cottage (typově buď ten hustý nebo použít jen hustou část bez tekuté smetany)
  • Mražená kukuřice (asi 5 lžic, šla by i nakládaná)
  • Na doladění chuti i konzistence 1 lžíce kvalitní majonézy (dala jsem light) a pár kapek citronové šťávy

 Postup

  1. Pórek překrojím podélně na půl a pak ho rozkrájím na drobno. V pánvi rozehřeju trochu olivového oleje nebo másla Ghí (nebo kombinaci) a pórek pozvolna na mírném stupni pár minut restuji. Má tendence rychle se spálit, proto je třeba ho hlídat. Pak k němu přidám pár lžic vody a dusím ho pod pokličkou do měkka. Pórek je obecně lepší dusit než restovat…Během dušení k němu přidám kukuřici. Lehce osolím.
  2. Tuňáka sleju, vyklopím do mísy a důkladně vidličkou rozmělním se sýrem cottage. Spojím s pórkovou směsí. Je třeba směs chvíli míchat, bude pak kompaktní.
  3. Dle chuti opepřím a zvýrazním troškou majonézy a pár kapkami citronové šťávy. Salát musí být hutný, aby dobře držel mezi chleby.
  4. Plátky chleba bohatě namažu a když chci, přidám ještě salátové listy. Hotovo!

 TIP

Když zrovna nemám citronovou šťávu, použiju jako alternativu rýžový ocet, který pravidelně kupuji kvůli přípravě sushi…🙂

> ☝️Další variantou na výborný sandwich je tento sandwich s grilovaným sýrem a quacamole.Vyzkoušejte.🙂

Ať se vám sandwiche povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky