Balení kvalitního mraženého hrášku mám doma vždy. Během chvilky je tedy na stole zdravá domácí pomazánka, která je výborná jak ve své základní verzi, tak různě vylepšená o česnek, bylinky, opražená semínka či kozí sýr.
Tento typ pomazánky se mi osvědčil na křupavých knäckebrotech a plátcích. Nejoblíbenější verzí je podávat ji s tenkými slanými krekry.🙂
Ingredience
Množství je na 1 misku pomazánky
- 200 g mraženého hrášku
- 50 g přírodního sýra typu žervé
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- Sůl, pepř
- 1 jarní cibulka
K podávání tenké slané krekry. Já jsem potřebovala servírovat bezlepkovou verzi, tak jsem pomazánku dala na tyto bezlepkové CRACKERS od Schäru.
Postup
-
Mražený hrášek dám do malého hrnce, přidám trošku vody a nechám ho změknout a jen pár minut mírně povařit. Aby zůstal krásně zelený a zářivý.
-
Po vychladnutí hrášek ve vyšší nádobě rozmixuji do hladka tyčovým mixérem spolu s olejem a citronovou šťávou.
-
Ochutím solí, pepřem a zjemním smetanovým sýrem. Důkladně promíchám s na drobno nasekanou jarní cibulkou. Hotovo!
Pomazánku dávám do mističky buď jako dip nebo ji rovnou mažu na křupavé chlebíky či krekry. Zdobím naklíčenými semínky vojtěšky, řeřichy či ředkviček.🙂