K tomuto receptu mám 3 věci.
První. Pomazánku mám na fotce namazanou na domácím bezlepkovém chlebu. Experimentuji. Tento je z jednodruhové čirokové, rýžové a cizrnové mouky se lněným semínkem. Pokaždé z toho vyjde tuhá cihla, která je ale po rozkrájení na plátky vláčná. Mně ta hutná konzistence chleba vyhovuje.🙂
Druhá. Vojtěška neboli alfalfa. Bylina, která obsahuje významné spektrum důležitých živin. Je považovaná za elixír či “superpotravinu”. Jí se její bílé výhonky i zelené lístky. Její pěstování je zcela jednoduché. Stačí si koupit semínka a nechat je ve vlhku na sítku naklíčit a následně vzrůst. Vojtěška má příjemnou “hráškovou” chuť a hodí se právě do pomazánek, salátů, těstovin, dresinků nebo jen tak na chleba. Velmi dostupný způsob, jak si v zimě zajistit přísun čerstvých mikroživin.👍
Třetí. Do pomazánky jsem dala lžičku oleje lisovaného za studena. Druhy střídám. Pro jednu porci stačí lžička. Oleje lisované za studena kupuji v malých lahvičkách, aby se olej brzy spotřeboval a zbytečně neoxidoval. Pro pestrost jídelníčku je dobré oleje střídat. Do pomazánek se hodí spíše chuťově neutrální oleje. Do salátů zase dávám výrazné jako třeba dýňový.🙂
> ☝️Pomazánka, ve které také využijete řecký jogurt a je jí menší množství, je tato pikantní avokádová pomazánka s konopnými semínky.🙂 Ať se vám pomazánky povedou!🙂
Sdílet recept myšičky na: