Verze rýžových nudlí, která se drží základních chutí a tudíž vyhovuje mým holkám. Žádné experimentování, ale prověřená jistota.🙂
Krátce naložené maso je pak po opečení křehké a šťavnaté. Díky domácí přípravě jídla sama mohu ladit, kolik nudlí, masa a zeleniny chci zrovna servírovat.
Krátce tepelně upravené čínské zelí je v nudlích chuťově perfektní.👍
Ingredience (1 větší pánev)
- 300 g tenkých rýžových nudlí
- 2 větší kuřecí prsa
- 2 mrkve
- 15cm kus pórku
- 3 větší hrsti proužků čínského zelí
- Kdo chce může přidat i česnek
- Na marinádu 1 vejce, 3 lžíce oleje, 1 lžíce bramborového škrobu. sůl, pepř
Postup
- Kuřecí prsa nakrájím na tenké plátky přes vlákno. V míse si rozšlehám vejce, přidám olej, ochutím solí a pepřem. Promíchám s kuřecím masem, zapráším bramborovým škrobem, znovu promíchám a nechám alespoň chvíli odležet. Někdy maso nechám v lednici přes noc.
- Připravím si zeleninu. Pórek, mrkev i čínské zelí nakrájím na proužky. Mrkev krájím na jemno. Teď jsem proužky vytvořila pomocí škrabky, někdy dělám nudličky nožem.
- Rýžové nudle připravím podle návodu. Většinou výrobce doporučuje nechat nudle nejdříve pár minut máčet ve studené vodě a až pak je dát vařit do vroucí vody. Doba varu je většinou 5 až 7 minut. Nudle pak propláchnu studenou vodou. Tím se zpevní a dále neměknou.
- Zatímco se mi vaří nudle, orestuji na pánvi maso na sezamovém nebo jiném oleji. Zprudka několik minut tak, aby se maso opeklo a propeklo.
> ☝️Máte chuť na rýžové nudle bez masa? Zkuste rýžové nudle s orestovaným tofu a cuketou.🙂
Ať se vám rýžové nudle povedou!🙂