Chuťovka z cukety zní na první dobrou až troufale.🙂 Ona je to ale pravda! Stačí slabá kolečka cukety potřít okořeněným olivovým olejem, ozdobit vyzrálým tvrdým sýrem a zapéct v troubě do zlatova a křupava. Výborné!
Pokud chcete cuketu použít jako přílohu pro více lidí, nebo ji naservírovat jako pohoštění, udělejte dvounásobné množství. Tedy na 2 plechy ze 2 cuket.
Ingredience na 1 plech
- 1 střední cuketa
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl, pepř, sušený česnekový prášek
- Parmezán na posypání (nebo jiný výrazný tvrdý vyzrálý sýr, např. Grana Padano, Gran Moravia atd.)
Postup
- V misce smíchám olivový olej se solí, pepřem a česnekovým práškem tak, aby byl olej dostatečně okořeněný a ochutil kolečka cukety.
- Cuketu nakrájím na kolečka asi 4 až 5 mm tenká.
- Kolečka cukety promíchám s ochuceným olejem a vyskládám na plech vyložený pečícím papírem.
- Každé kolečko ozdobím malou hrudkou na jemno nastrouhaného sýra. Sýr tak hezky zůstane na místě a nebude zbytečně okolo.
- Peču na 220 stupňů asi 15 až 20 minut do zlatova. Po 15 minutách zkontroluji a dopékám pár minut dle situace. Hotovo!
> ☝️A až vás cuketa přestane bavit, doporučuji vyzkoušet zelné bramboráky pečené v troubě.🙂
Ať se vám recepty povedou!