Ingredience
- Porce kapra (použila jsem kousky bez kůže)
- Máslo + olivový olej nebo přepuštěné máslo
- Sůl,
Na bramborový salát
- Vychlazené brambory uvařené ve slupce (typ A salátové)
- Na drobno nakrájená jarní cibulka
- Řapíkatý celer
- Na dochucení sůl, pepř, citronová šťáva, menší množství kvalitní majonézy a malé množství hořčice
Postup
- Nejdříve si připravím bramborový salát. Brambory uvařím ve slupce v osolené vodě dostatečně předem a nechám je vychladnout. Jarní cibulku nakrájím na drobno, někdy dám i trochu zelené natě. Řapík celeru zbavím na “vypouklé” straně škrabkou vrchních vláken a nakrájím ho na tenké plátky.
- Brambory oloupu, nakrájím na drobné kostičky, nebo je protlačím skrz mřížku. Dle množství brambor smíchám dle chuti s přiměřeným množstvím cibulky, řapíkatého celeru, osolím, opepřím a vše spojím zakysanou smetanou jen tak, aby byly brambory lehce obalené. Salát dochutím citronovou šťávou, majonézou a troškou hořčice tak, aby mi chuť vyhovovala. Salát dám na chvíli odležet do lednice.
- V pánvi rozpustím máslo Ghí (přepuštěné máslo) nebo máslo s olejem a pozvolna na mírném stupni z obou stran opeču kapra ochuceného solí a drceným kmínem. Podávám s bramborovým salátem.
TIP
Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete použít řapíkatý celer, zkuste místo něj mražený krátce podušený zelený hrášek.
> ☝️Máte rybí filety z tresky a přemýšlíte, jak je upravit? Doporučuji vyzkoušet rybu po mlynářsku. Skvělá se šťouchanými batáty.🙂
Ať se vám ryby povedou!🙂