Receptur na ořechové lívance existuje mnoho. Většina z nich obsahuje i nějaké množství mouky. Pro mě to byly 4 pokusy, než jsem dospěla k tomuto jednoduchému receptu bez mouky, který v tomto poměru ingrediencí funguje.
Zásadní při postupu a pečení lívanečků je, že se musí péct na mírném stupni. Jinak by se připálily a střed by dostatečně neztuhnul a nešly by pak snadno otočit.
Také je důležité použít střední vejce. Velká vejce L už by “byla moc”. Bylo by potřeba těsto více zahustit.
Postup je jinak naprosto jednoduchý.🙂
Na ozdobu zakysaná smetana či hustý bílý jogurt, ovoce dle chuti a sezóny.
> ☝️Doporučuji vyzkoušet také tyto jednoduché lívance z ricotty.🙂
Ať se vám lívanečky povedou! 🙂
Sdílet recept myšičky na: