Recept

Ořechové lívanečky bez mouky – jen ze 3 ingrediencí

Jednoduchý recept na lívanečky bez kynutí, které jsou nadýchané, vláčné a díky ořechům syté. S kopečkem zakysané smetany a rozmačkaným bobulovitým ovocem jsou perfektní.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Receptur na ořechové lívance existuje mnoho. Většina z nich obsahuje i nějaké množství mouky. Pro mě to byly 4 pokusy, než jsem dospěla k tomuto jednoduchému receptu bez mouky, který v tomto poměru ingrediencí funguje.

Zásadní při postupu a pečení lívanečků je, že se musí péct na mírném stupni. Jinak by se připálily a střed by dostatečně neztuhnul a nešly by pak snadno otočit.

Také je důležité použít střední vejce. Velká vejce L už by “byla moc”. Bylo by potřeba těsto více zahustit.

Postup je jinak naprosto jednoduchý.🙂

 Ingredience na 8 lívanců

  • 120 g na jemno namletých vlašských ořechů (rozsekala jsem v minirobotu)
  • 3 střední vejce
  • 2 lžíce sypkého oslazovadla (přírodní cukr, kokosový cukr, méně kalorické varianty jako xylitol atd.)

Na ozdobu zakysaná smetana či hustý bílý jogurt, ovoce dle chuti a sezóny.

Postup

  1. Vlašské ořechy nasekám/rozemelu na jemno v robotu.
  2. Žloutky oddělím od bílků. Žloutky vyšlehám se sypkým oslazovadlem do krémové konzistence.
  3. Bílky vyšlehám do pěny. Ořechy promíchám se žloutky a vařečkou jemně zapracuji sníh.
  4. Vzniklé nadýchané těsto nanáším lžící na středně rozehřátou vymaštěnou pánev a peču na mírném stupni pozvolna lívanečky. Až zatuhnou, obrátím je a krátce opeču i z druhé strany.
  5. Ihned podávám a zdobím hustým jogurtem, zakysanou smetanou a ovocem či rozmačkaným ovocem. Výborné jsou i s podušenými jablky.

> ☝️Doporučuji vyzkoušet také tyto jednoduché lívance z ricotty.🙂

Ať se vám lívanečky povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky