Než jsem se pustila do přípravy vaflí na slano, udělala jsem si průzkum co, kdo a jak.🙂Zaujal mě jeden americký recept, avšak celý hrnek cukru na 2 hrnky mouky je příliš. Jednalo se o vychytávku šéfkuchaře, sázel pravděpodobně na kontrast chutí. Já jsem si z toho “pro nás” vzala pouze 1 lžíci a chuť je výborná.
V receptech se pak také nejčastěji objevuje slanina. Tu jsem nahradila kvalitní vysokoprocentní šunkou, která jde na pánvi pohodlně opéct a splní účel výrazné chuti.
Do vaflí je možné dát různé druhy sýrů, jednoznačně však doporučuji zvolit nějaký tučnější a chuťově výraznější. 30% Eidam nebude “to ono”. Zatím vyhrává Cheddar…
Pokud je vás více nebo chcete vafle jako svačinu do krabičky na výlet, určitě zdvounásobte množství. 🙂
1 hrnek = 250 ml
Pokud by se vám vafle zdály po upečení zbytečně tuhé, nebo by těsto bylo při nabírání lžící spíše tužší než nadýchané, doporučuji přidat malé množství mléka navíc.
☝️Co příště zkusit sladkou variantu? Třeba tyto křehké mandlové vafle.🙂
Výhodou těchto vaflí se šunkou a sýrem je to, že chutnají dobře i studené. Když jich udělám do zásoby více a chci je podávat později teplé, dají se opéct v topinkovači… Jsou pak báječně křupavé.😇
Sdílet recept myšičky na: