Ingredience na 2 porce
- Čočkové těstoviny “penne” (asi 1 a půl hrnku suchých těstovin)
- 1 cibule
- cca 160 g nakládaného tuňáka ( tuňák steak, tuňákové filety, prodává se ve skle nebo v konzervě. Malá konzerva je 80 g)
- 30 g balkánského sýra (nebo Feta)
- 2 větší lžíce zakysané smetany
- Olivový olej
- Sůl, pepř
- Pár lžic vody, ve které se vařily těstoviny
- Řeřicha (pěstuji si doma na okně)
Postup
- Těstoviny dám vařit podle návodu a mezitím si v nepřilnavé menší pánvi připravím omáčku.
- Na drobno nakrájenou cibuli orestuji na olivovém oleji do zlatova. Přidám “slitého” tuňáka, promíchám, zředím pár lžícemi vody z těstovin a nechám 2 minuty pod pokličkou podusit. Ochutím solí a pepřem.
- Přidám rozdrobený nebo nastrouhaný sýr, nechám ho rozpustit a promíchám se zakysanou smetanou. Krátce společně prohřeji, až se všechny suroviny hezky propojí.
- Zlehka, ale důkladně promíchám s těstovinami a řeřichou. Hotovo!
> ☝️Vyzkoušejte také další verzi těstovin, a to čočkové těstoviny s pečenou zeleninou a sýrem cottage.🙂
Ať se vám těstoviny povedou!🙂