Ryba v papilotě je jistý způsob, jak mít rybu křehkou a šťavnatou. Do balíčku můžete schovat různé druhy zeleniny a bylinek. Všechny chutě se báječně propojí!
Nejdříve si připravím zeleninu do balíčku. Pod rybu se hodí pórek, zelené fazolky, rajčata, brokolice, lilek, cuketa. Zeleninu však nejdříve krátce orestuji na pánvi na olivovém oleji.
Do pekáčku či zapékací misky dám pečicí papír. Na něj zeleninu, tu ochutím kořením. Na zeleninu položím rybí filet, ochutím ho solí, pepřem a zakápnu olivovým olejem a citronovou šťávou. Dle sezóny lze do balíčku přidat zelené bylinky.
Papír přehnu z jedné strany, z druhé strany a okraje stočím dospodu.
Peču na 180 stupňů asi 15 minut. Když je větší kus ryby nebo silný filet, peču 20 minut. Hotovo!
> ☝️Dalším oblíbeným a rychlým způsobem úpravy rybího filetu je ryba po mlynářsku. Skvěle chutná se šťouchanými batáty.👍