Potřebujete
- 500 g mletého hovězího masa (zvolila jsem bio)
- 700 g rajčatové passaty (1 velká sklenice)
- 1 vrchovatou lžíci rajčatového protlaku
- 1 cibule
- Olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 1 až 2 lžičky přírodního cukru k doladění chuti (nebo jiná alternativa dle preferencí)
- Na dochucení sůl, pepř, sušené oregano nebo jiné oblíbené bylinky
- Trošku vody na podlití (dle situace)
Postup
- Nejdříve si orestuji cibuli a na ní mleté maso, až se zatáhne a získá barvu. Některé pomalé hrnce mají rovnou nádobu, ve které lze restovat, nebo ji dát nejdříve na plotnu.
- Orestované maso s cibulí dám do pomalého hrnce, ochutím solí, pepřem, česnekem, oreganem. Zaliju passatou, přidám rajčatový protlak a trochu osladím. Dle potřeby někdy podliju ještě troškou vody.
- Promíchám, přiklopím a zapnu na “vysoký stupeň” na 4 hodiny.
> ☝️Passatu můžete využít i v tomto receptu na celozrnné špagety s chorizem. 🙂
Nejraději tuto omáčku podávám s rýží. Mezi mé oblíbené patří rýže basmati nebo různé kombinace s rýží parboiled a černou divokou rýží.👍