Recept

Křehké kapsy se špenátovo-sýrovou náplní

Když dělám menší kapsičky, plním je raději sladkou náplní. Větší kapsy dělám "na slano" a dávám do nich pořádnou porci výrazné náplně. Teď špenátovo-sýrovou...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience na 8 – 10 kusů

  • 250 g měkkého tvarohu (tradiční kostka v alobalu)
  • 250 g polohrubé mouky (dala jsem půl na půl polohrubou a jemně mletou celozrnnou špaldovou)
  • 250 g másla
  • Vejce nebo žloutek na potření
  • Sezamová či jiná semínka na posypání

Na náplň

  • Podušený a ochucený špenát cca ze 400 g špenátových listů (měla jsem mražený)
  • 200 g sýrové směsi (kombinuji výrazný nastrouhaný tvrdý sýr a ricottu nebo balkánský sýr)

Postup

  1. Z tvarohu, změklého másla a mouky zpracuji vláčné těsto. Nechám ho alespoň hodinu nebo déle odležet a vychladnout v lednici. Je to důležité, aby s ním šlo dobře pracovat.
  2. Připravím si špenátovo-sýrovou náplň. Ta může mít mnoho podob. Lze ji vyrobit jak z čerstvého špenátu, tak z mražených špenátových listů nebo rovnou z ochuceného špenátu se smetanou. Já jsem teď náplň dělala z mraženého sekaného špenátu. Ten podusím, ochutím solí, pepřem, česnekem, zjemním trochou smetany. Špenát musí být hustý bez tekutiny. Když vychladne, smíchám ho se sýrem. Někdy dám jen nastrouhaný parmezán, jindy cheddar, fetu, ricottu. Náplň musí mít hutnou konzistenci.
  3. Těsto rozválím na placku silnou asi 4 milimetry. Vykrajovátkem nebo miskou vyrobím větší kolečka. Záleží, jak velké kapsy chci…Doprostřed každého kolečka dám náplň. Přehnu a okraje důkladně spojím a přimáčknu k sobě. Potřu rozšlehaným vajíčkem nebo jen žloutkem a peču na 180 stupňů asi 20 až 25 minut. Když kapsy zezlátnou, je hotovo!

> ☝️Pokud raději pracujete s pivem než s tvarohem, doporučuji vyzkoušet pivní šátečky s povidly.Mňam! 🐭

Ať se Vám kapsy či kapsičky povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky