Křupavý hermelín obalovaný v jáhlové strouhance

Občas přijde chuť na křupavý obalovaný sýr. Místo tradiční strouhanky z bílé mouky zkuste jáhlovou. Je bezlepková a úžasně křupavá!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience

  • Hermelín (použila jsem nízkotučný Hermelín “linie”)
  • Na obalení libovolná jemně mletá mouka, vejce a jáhlová strouhanka
  • Vhodný olej na smažení
  • Jako příloha bylinkové brambory (typ A) vařené ve slupce a salátový mix s domácí zálivkou

Postup

  1. Hermelín nechám chvíli povolit v pokojové teplotě. Obalím ho v mouce, pak v rozšlehaném osoleném vajíčku a nakonec v jáhlové strouhance.
  2. Osmažím krátce z obou stran do zlatova a odkládám na papírovou utěrku. Papírovou utěrku dám i ze shora, aby se odsál přebytečný tuk.
  3. Ihned podávám, jinak hermelín uvnitř zatuhne. Jako přílohu jsem teď zvolila brambory vařené ve slupce promíchané s bylinkami a trochou olivového oleje a mix salátů s domácí zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a medu. Jako příloha může posloužit jakýkoliv jiný zeleninový salát.🙂

> ☝️A tady je tip pro ty, kterým se nechce smažit, ale mají rádi chuť rozteklého hermelínu nebo camembertu. camembert zapečený v troubě stojí za vyzkoušení! 🐭

Ať se vám to povede! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky