Moje oblíbená kombinace chutí. Jablka, červená cibule, fazole, feta… Fazole jsou bohaté jak na vlákninu, tak bílkoviny, rozhodně tedy nebudete mít po takovémto salátu za chvíli hlad…
Ingredience
- oblíbený salát (ledový, polníček, baby špenát, rukola apod.)
- jablko
- červené fazole
- červená cibule
- sýr feta nebo balkánský
Na zálivku (více porcí)
Štáva z půlky citronu, 4 lžíce vody, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžička hořčice a 1,5 lžíce medu nebo jiného tekutého sladila
Postup
- Salát natrhám nebo překrájím na menší kusy, listy baby špenátu nechám v celku. Jablko nakrájím na kostičky, cibuli na proužky.
- Smíchám s uvařenými červenými fazolemi.
- Všechny ingredience na zálivku vymíchám metličkou a smíchám se zeleninou, jablkem a fazolemi.
- Na závěr na salát rozdrobím fetu, nebo ji rozkrájím na kousky. Ještě decentně pokapu zálivkou a dle chuti opepřím.
Výborná domácí zálivka skvěle ochutí zeleninu, fazole i sýr. Narozdíl od průmyslových zálivek se nejedná o nutričně nehodnotnou tekutinu.
> ☝️Sýr Feta můžete využít také v tomto receptu na rukolový salát s fetou, sušenými meruňkami a citronovo-medovým dresinkem.🐭
Saláty, které kombinují chutě ovoce a sýrů mají něco do sebe! 🙂