Vláčný kakaový moučník s cuketou – hrnkový recept

Extra vláčný a jednoduchý moučník, který máte za pár minut v troubě. Pro cuketovou sezónu ideální. Vynikající je také ve slavnostnější verzi s citronovou polevou.🙂

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Cuketa je univerzální zelenina, která se hodí nejen na polévky, k zapékání, do salátů či ke grilování. Hodí se perfektně i na sladké pečení. Přidanou hodnotu má pro moučník nejen nutričně, ale i chuťově. Kombinace s kakaem je prověřená… 👍

Tak jako u všech moučníků platí, že ho můžete osladit podle vašich preferencí. Recept funguje jak tradičně oslazený, tak s různými přírodními alternativami cukru. Sypkými i tekutými.

 Ingredience (kulatá cca 24 cm nebo menší hranatá)

1 hrnek = 250 ml

  • 2 hrnky na jemno nastrouhané cukety včetně slupky (byla to 1 střední cuketa)
  • 1 hrnek mouky (dala jsem celozrnnou špaldovou jemně mletou)
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku kakaového prášku
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku sladidla (dávám lžící odhadem, dala jsem kombinaci tekutého nekalorického sirupu a sypkého přírodního cukru)
  • 2 lžičky bio kypřícího prášku do pečiva

 Postup

  1. Nastrouhám si na jemno 1 střední cuketu. Odměřím 2 hrnky. Cuketu do hrnku normálně nandám, nijak extra nepěchuji…
  2. Metličkou rozmíchám a prošlehám vejce se sladidlem a olejem. Přidám mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek a na závěr vmíchám cuketu.
  3. Těsto dám do vymazané a vysypané formy a peču na 190 stupňů asi 28 minut. Hotovo!

> ☝️A jestli přemýšlíte, co dalšího s cuketou, doporučuji tuto cuketu zapečenou se žampiony a sýrem

Moučník je třeba nechat pořádně vychladnout a ztuhnout. Ještě lepší je druhý den, protože ta cuketa v něm “pracuje”.🙂Výborný je!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky