Recept

Jablečné hrudky s křupavým arašídovým máslem – sladké a extra jednoduché na přípravu

Jednoduchý recept, když je cílem upéct něco "sladkého zdravého". Těsto je připravené raz dva. Výsledkem jsou malé voňavé, vláčné a akorát sladké chuťovky, které se hodí i jako svačinka do krabičky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Arašídové máslo je ingredience, která nepatří mezi stálice mých zásob. Občas ale s nějakým konkrétním záměrem sklenici koupím. Třeba, když chci upéct tyto domácí sušenky z arašídového másla.

Teď jsem sáhla po arašídovém máslu s kousky arašídů (crunchy) s tím, že vyrobím něco snadného, složením jednoduchého. Cílem bylo vytvořit něco dobrého sladkého na chuť a obejít se bez mouky, másla, cukru…

Výsledek mě velmi mile překvapil.

 Ingredience na 1 plech (15 malých kousků)

  • 80 g oloupaného a nastrouhaného jablka (lze zakápnout citr. šťávou)
  • 80 g arašídového másla s kousky (crunchy, ale může být i hladké)
  • 50 g na jemno pomletých nebo nasekaných ovesných vloček (rozsekám v malém robotu)
  • 2 až 3 lžíce sladidla (funguje sypké i tekuté, já jsem dala nekalorický obilný sirup)
  • Čtvrt lžičky skořice (lze vynechat , nebo dát třeba 2 kapky vanilkového extraktu)

 Postup

  1. Pomelu nebo rozsekám jemné ovesné vločky. Není z nich mouka, je tam stále struktura a malé kousky vloček.
  2. Smíchám je s nastrouhaným jablkem a arašídovým máslem.
  3. Hrudky by “fungovaly” i bez oslazení, mým cílem ale bylo vytvořit něco sladšího, proto jsem těsto doladila asi 3 lžícemi hustého obilného sirupu. A ještě jsem přidala trochu skořice.
  4. Těsto dám odležet do lednice, aby trochu ztuhlo. Pokud by ale pro tento krok nebyl čas, dá se s ním pracovat i hned. Z těsta lžičkou odebírám malé hromádky a dávám je na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Peču na 175 stupňů asi 18 až 20 minut. Když se pečou méně, jsou měkčí, když déle jsou více křupavější. 🙂

> ☝️Arašídové máslo můžete využít i v tomto receptu na brownies s arašídovým máslem🐭

Kromě všeho ostatního je výhodou těchto jablečno-arašídových hrudek v tom, že jsou variabilní a “snesou” různé druhy obilovin a oslazení. Skvěle do nich dají zakomponovat i rozinky.👍

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky