Recept

Pečená dýně hokkaido s vaječným dipem

Pečená dýně přijde vhod ať už jako hlavní jídlo, příloha nebo chuťovka. Výhodou dýně hokkaido je, že se nemusí loupat. A to šetří čas. S domácím vaječným dipem poslouží jako malá lehká večeře.👍

Ingredience

  • Dýně hokkaido
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Na dip vařené vejce, hustý bílý jogurt, sůl a na dochucení troška kvalitní majonézy (tradiční, light nebo veganská dle osobních preferencí, na 1 vejce stačí lžíce jogurtu a vrchovatá lžička majonézy)
  • Zelené bylinky na doladění ( já jsem dala řeřichu)

 Postup

  1. Dýni důkladně omyju, očistím kartáčkem a překrojím na půl. Vydlabu semínka, odkrojím tuhé konce. Pak dýni nakrájím buď na měsíčky nebo na větší kusy. Větší kusy se pečou delší dobu.
  2. Kusy dýně dám na plech nebo do pekáčku a pomocí mašlovačky je potřu olivovým olejem a ochutím je solí. Někdo do olivového oleje prolisuje stroužek česneku…
  3. Dám péct na 190 stupňů na asi 35 minut.
  4. Zatímco se dýně peče, připravím si vaječný dip. Uvařené vejce na tvrdo nastrouhám na jemno a smíchám s hustým bílým jogurtem. Hlavní roli v dipu musí hrát vejce, proto na 1 vejce bohatě postačí lžíce jogurtu a lžička majonézy). Na 1 porci počítám 1 vejce.
  5. Upečenou dýni lze podávat hned teplou, skvělá je i studená. Na talíři ji lze doladit ještě pár kapkami olivového oleje, zelenými bylinkami a čerstvě mletým pepřem.

Snadné, zdravé, výborné! 🙂

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...