Ingredience
- 200 g čerstvého smetanového sýra ( např. Lučina a podobné…)
- 100 g kvalitního uzeného lososa
- 1 jarní cibulka
- Kopr (čerstvý nebo sušený)
- Citrónová nebo limetková šťáva
- Sůl a pepř dle uvážení (losos může být slaný sám o sobě dost)
Postup
- Lososa posekám na velmi drobné kousky, čím menší, tím lepší. V podstatě ho úplně rozmašíruji.
- Smíchám s čerstvým sýrem, na drobno nakrájenou jarní cibulkou, koprem a zakápnu citronovou šťávou. Dle situace někdy dochutím troškou soli a pepře.
> ☝️Dalším skvělým nápadem, co dobrého s uzeným lososem je tento slaný koláč quiche s uzeným lososem.🐭
Tuto lososovou pomazánku mám nejraději posypanou čerstvou petrželkou a namazanou na kulatých vícezrnných knackebrotech. Křup! 🙂