Tuňáka ve vlastní šťáve lze “vytunit” tak, aby z něj vznikla zdravá pomazánka. Mrkev pomazánku odlehčí a obohatí o vlákninu, vločky se zase postarají o tu správnou “natíratelnou” hustotu.
Ingredience na 2 porce
- Tuňák ve vlastní šťávě (menší balení, prodává se i ve skle)
- 1 na jemno nastrouhaná mrkev
- 2 až 3 lžíce jemných ovesných vloček (podle “vlhkosti” tuňáka a mrkve)
- 1 lžíce oleje lisovaného za studena (druhy lze střídat)
- Na dochucení hořčice, sůl, pepř
Postup
- Tuňáka včetně šťávy rozmačkám vidličkou a přidám na jemno nastrouhanou mrkev, ovesné vločky a trochu oleje lisovaného za studena.
- Nechám chvíli odstát, aby se vločky nasákly, promíchám a ochutím. Dětem dělám pomazánku jemnější bez hořčice, dospěláckou verzi ochutím lžičkou pikantní hořčice a opepřím.
- Na závěr pomazánku promixuji do hladka, protože se lépe natírá a chutě se krásně propojí.
Na fotce je pomazánka namazaná na domácím toustovém chlebu. 👍