Kuřecí maso je díky naložení křehké a díky tomuto typu marinády zůstane šťavnaté. Na talíři ho krásně rozzáří kurkumová rýže ozdobená čerstvou řeřichou. 🙂
Ingredience na 4 porce
500 až 600 g kuřecích řízků (co nejlepší možné kvality, mohou být prsní i stehenní)
2 vejce
Olivový olej ( alespoň 50 ml)
Rýžový škrob (lze i jiný)
Sůl, pepř
Koření a sušené bylinky dle chuti ( já jsem zvolila koření, kde byla cibule, česnek, paprika, kmín, hořcice)
Postup
Kuřecí maso připravím k marinování podle jeho typu. Stehenní řízky je třeba očistit, velká kuřecí prsa zase podélně překrojit.
V míse rozšlehám vejce s olivovým olejem a ochutím solí, pepřem, kořením, bylinkami. Není třeba to přehánět a vytvářet chuťově až příliš koncentrovanou marinádu. Marinádu zahustím trochou škrobu tak, aby nebyla úplně tekutá.
Do marinády vložím maso a pořádně promíchám. Nechám zakryté odležet pár hodin, případně přes noc.
Peču v troubě na 180 stupňů asi hodinu. Lze aplikovat i princip pomalého pečení na nižší stupně.
Jako přílohu jsem tentokrát zvolila rýži s kurkumou, která má krásnou barvu a nepálí. K doladění jídla jsem si v rendlíku připravila z vývaru základní hnědou omáčku. Když dávám jako přílohu šťouchané brambory, omáčka není třeba.