Recept

Marinované kuřecí maso pečené v troubě

S masem může být buď hodně práce nebo málo práce. Tento recept je tipem na to, jak mít během chvilky naloženo a pak bez práce upečeno.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Kuřecí maso je díky naložení křehké a díky tomuto typu marinády zůstane šťavnaté. Na talíři ho krásně rozzáří kurkumová rýže ozdobená čerstvou řeřichou. 🙂

Ingredience na 4 porce

  • 500 až 600 g kuřecích řízků (co nejlepší možné kvality, mohou být prsní i stehenní)
  • 2 vejce
  • Olivový olej ( alespoň 50 ml)
  • Rýžový škrob (lze i jiný)
  • Sůl, pepř
  • Koření a sušené bylinky dle chuti ( já jsem zvolila koření, kde byla cibule, česnek, paprika, kmín, hořcice)

 Postup

  1. Kuřecí maso připravím k marinování podle jeho typu. Stehenní řízky je třeba očistit, velká kuřecí prsa zase podélně překrojit.
  2. V míse rozšlehám vejce s olivovým olejem a ochutím solí, pepřem, kořením, bylinkami. Není třeba to přehánět a vytvářet chuťově až příliš koncentrovanou marinádu. Marinádu zahustím trochou škrobu tak, aby nebyla úplně tekutá.
  3. Do marinády vložím maso a pořádně promíchám. Nechám zakryté odležet pár hodin, případně přes noc.
  4. Peču v troubě na 180 stupňů asi hodinu. Lze aplikovat i princip pomalého pečení na nižší stupně.

Jako přílohu jsem tentokrát zvolila rýži s kurkumou, která má krásnou barvu a nepálí. K doladění jídla jsem si v rendlíku připravila z vývaru základní hnědou omáčku. Když dávám jako přílohu šťouchané brambory, omáčka není třeba.

> A tady je další tip, jak může pomoci trouba. Tyto masové kuličky v rajské omáčce jsou osvědčené 🐭

Pár minut práce a pak už se stará trouba. Skvělý recept, když je třeba ušetřit čas 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...