Nízká cena, vysoká dostupnost, bohatý zdroj vitamínu C, vlákniny a prospěšných bakterií. To je kysané zelí. Jedním z nejsnadnějších způsobů, jak z něj něco vyrobit je tento jednoduchý, oblíbený a chuťově atraktivní salát.
Zelí překrájím, aby neobsahovalo zbytečně dlouhé či velké kousky.
Důkladně promíchám se všemi ostatními ingrediencemi a nechám odležet v lednici.
TIP
V originálním receptu na hanácký salát se objevuje ještě menší množství cukru, který má vyrovnat chuť zelí. Sladkou chuť lze také “dotáhnout” různými alternativami.
Pro navýšení prospěšných látek lze do salátu také nastrouhat čerstvý křen.
Pro zajištění vitaminů není třeba kupovat exotické potraviny. Obzvlášť v chladných měsících. Ty nejlepší zdroje máme kolikrát “za rohem” a za pár korun.🙂