Recept

Rychlá a nadýchaná citronová bábovka

Příprava této bábovky vám zabere jen pár minut. Je opravdu snadná, rychlá, nadýchaná a díky příjemnému citronovému nádechu není mdlá.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Když připravuji bábovku, tak nejčastěji celozrnnou, do této ale nedávám špaldovou mouku, která má výraznější chuť a tmavší barvu. Tuto citronovou bábovku tedy připravuji buď z bio celozrnné pšeničné mouky v kombinaci s polohrubou, nebo použiju 1 hrnek bezlepkové mouky. Lépe tak vynikne citronová chuť.

Bábovku pak sladím podle toho, pro jaký účel ji chystám, jak moc sladká má být a tak dále.

Vyzkoušenou mám i variantu s nekalorickým erythritolem a stevií.

Potřebujete

(1 hrnek = 250ml nebo jak jste zvyklí dle velikosti bábovkové formy)

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek pšeničné celozrnné mouky
  • 1 hrnek mléka ( můžete použít klasické nebo např. mandlové)
  • 3/4 hrnku cukru nebo alternativního sladila dle vašich preferencí
  • 2 vejce
  • ½ hrnku rostlinného oleje
  • 1 bio vanilkový cukr
  • 1 bio prášek do pečiva
  • 1 lžíci citronové kůry z bio citrónu
  • Šťávu z půlky citrónu

Postup

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mléko, olej, citronovou kůru a šťávu, vanilkový cukr.
  2. Na závěr smíchejte s moukou a kypřícím práškem do pečiva.
  3. Vše důkladně promíchejte a vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 170 stupňů po dobu 45 – 50 minut. Zkuste špejlí, zda je bábovka hotová, když zůstane špejle po vpichu suchá, je upečená. Nechte ji zchladnout ve formě, poté vyklopte.

Dobrou chuť!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky