Když mám chuť na “něco dobrého”, ráda si občas udělám domácí sušenky. Jejich příprava ale musí být snadná, rychlá, protože není pokaždé čas zabývat se pečením příliš dlouho 🙂
Toto je “moje verze” tradičních krétských sušenek “Almond macaroons”, jejichž recept jsem objevila v knize tradiční krétské kuchyně. Receptura však byla na velké množství z 1200 g mandlí a třičtvrtě kila cukru a mnoho bílků.
Testováním jsem dospěla k následující verzi na 1 plech sušenek tak, aby byly křehké, ale stále vláčné, sladké tak akorát…
To je základ, sušenky se pak ještě mohou dochutit např. kůrou z bio citrónu nebo pár kapkami vanilkového extraktu.
Velmi jednoduché na přípravu a výsledek stojí zato. Domácí je domácí! 🙂
Sdílet recept myšičky na: