Klasická česnečka z vývaru

Jednoduchá verze klasické česnekové polévky s bramborami a majoránkou. Místo umělého bujónu ji však připravíme z poctivého domácího vývaru, což je znát na výsledné chuti.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Kdy se může hodit česnečka? Po “náročném” společenském večeru, při invazi “bacilů”, po velikonočním koledování nebo prostě “jen tak”. Protože je dobrá 🙂

Potřebujete

  • 800 ml domácího vývaru
  • 4 brambory
  • 5 až 7 stroužků česneku
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • sůl, pepř, může být drcený kmín

 Postup

  1. Brambory nakrájím na drobné kostičky, zaliju vývarem a vařím do měkka.
  2. Pár minut před koncem varu přidám rozetřený či prolisovaný česnek.
  3. Ke konci ochutím majoránkou, pepřem, když je potřeba, dosolím.

Ve verzi, kdy se česnečka připravuje z vody, se do polévky dříve přidávala lžička sádla. Do této verze polévky však není třeba přidávat žádný tuk navíc, protože domácí vývar je sám o sobě trochu mastný.

A komu by bylo česneku málo, tak co lepšího k česnečce, než česnekové topinky :))

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky