Dobrý recept na vajíčkový salát přijde vhod nejen v období Velikonoc 🙂 Variant je nespočet, já jsem jako poslední vytvořila tuto s pórkem a křenem.
S křenovou pastou opatrně, chcete cítit chuť vajec, né mít plný nos a slzy v očích 🙂
Na 2 porce potřebujete
- 4 vejce vařená na tvrdo ( ideálně z volného chovu)
- 1 menší pórek ( nebo půlku velkého)
- bílý jogurt řeckého typu (malý kelímek)
- olivový olej
- 1 lžičku hořčice
- Pár kapek citronové šťávy
- Zelenou křenovou pastu Wasabi dle chuti ( lze použít i klasickou bílou křenovou pastu)
Postup
- Nejdříve dám vařit vejce na tvrdo.
- Pórek nakrájím na drobnější kousky a krátce podusím na olivovém oleji tak, aby měl stále pěknou zářivou barvu.
- Vychladlá vejce nakrájím na kostičky nebo protlačím přes mřížku a smíchám s pórkem. Spojím pomocí bílého jogurtu do vyhovující konzistence.
- Osolím a ochutím křenovou pastou, hořčicí a pár kapkami citronové šťávy.
- Někdy podávám v listu hlávkového salátu, jindy na chlebu, někdy spojím obojí 🙂 Na závěr ještě dozdobím nasekanou petrželkou, pro efekt lze poprášit červenou paprikou, ideálně maďarskou, která má zářivou barvu 🙂
Vynikající!!