Sladká domácí snídaně v podobě palačinek, křehkých vaflí či nadýchaných lívanců přijde jednou za čas vhod 🙂 A záleží jen na nás, které ingredience nás dovedou k výsledku 🙂
Existuje mnoho receptů na lívance bez kynutí, na tomto webu třeba tyto cottage lívance.
Domácí kynuté lívance jsou snadné na přípravu, jen se musí počítat s časem navíc na kynutí. Jejich chuť je zase něco úplně jiného. A jak jsou nadýchané!
Lívanečky není dobré zbytečně “přepékat”, aby neztratily vláčnost.
Ochutit je můžete povidly bez konzervantů a lžičkou zakysané smetany. V sezóně se hodí čerstvé bobulovité ovoce.
V rámci pestrosti jídelníčku je výhodné do tradičních receptů zapojovat “jiné” ingredience. V tomto případě cizrnovou mouku. Výsledek je vynikající.
Sdílet recept myšičky na: