Stačí vzít 3 suroviny, které jsou do pár minut hotové a hned je co zamíchat do těstovin! Hrášek jídlu dodá strukturu a podtrhne ho svojí krásnou barvou :)
Těstoviny uvařené na skus ( mohou být semolinové, bezlepkové, celozrnné, bio špaldové)
Tuňák v konzervě ( řezy nebo steak, dala jsem ten ve vlastní šťávě)
Pórek
Zelený hrášek
Olivový olej, kousek másla
Na dochucení sůl, pepř, zelenou petrželku
Postup
Těstoviny uvařím al dente, tedy tak, aby byly pevné na skus.
Mezitím si připravím na pánvi směs. Na olivovém oleji a kousku másla orestuji na mírném stupni pórek nakrájený na půlkolečka. Až zesklovatí, přidám slitého tuňáka a hrášek. Pár minut společně restuji, ochutím solí, pepřem.
Promíchám s těstovinami, zjemním kouskem másla a přidám nasekanou petrželku. Hotovo!