Kakaové palačinky plněné tvarohem

S palačinkami si lze poradit na tisíc způsobů. Můžeme střídat náplně, mouky, velikosti, ale také barvy! Kakaové palačinky jsou zase něco jiného. Tmavé těsto v kombinaci s bílým tvarohem je super!

 Na 6 palačinek potřebujete

  • 250 ml mléka ( může být i mandlové)
  • 1 velké vejce
  • 150 g hladké mouky ( já dávám celozrnnou jemně mletou špaldovou, může být i částečně pohanková)
  • 1 lžíci kakaa
  • 1 lžíci rozpuštěného másla do těsta
  • špetku soli
  • tuk na pečení palačinek ( např. máslo GHÍ)
  • Tvaroh jako náplň ( může být klasický BIO, dobré jsou ale i různé farmářské, pro odvážnější labužníky klidně ovčí varianta )

 Postup

  1. Vejce rozšlehám s mlékem a postupně zapracovávám mouku. Ideálně přes sítko prosátou.
  2. Do těsta přidám špetku soli, rozpuštěné máslo, kakao, promíchám a doladím konzistenci. Těsto musí být tak akorát řídké, aby se lehce rozlilo po pánvi. Těsto je dobré nechat alespoň 15 minut odpočinout.
  3. Nepřilnavou palačinkovou pánev rozpálím, mašlovačkou potřu tukem a naliju naběračku těsta. Palačinku po chvíli obrátím a opeču krátce i z druhé strany.
  4. Pak už jen plním tvarohovou náplní. Tvarohovou náplň připravím vždy podle druhu tvarohu a jeho chuti. Tvarohy ve vaničce mívají smetanovější jemnou chuť, stačí je tedy doladit trochou javorového sirupu. Tradiční kyselejší tvarohy v alobalu zase kombinuji s ricottou nebo hustým jogurtem.

Korunu pak všemu nasadí hrstka čerstvého ovoce. Nejlepší je to, které zrovna roste, mně se teď hodily české borůvky z mrazáku, které byly nasbírané v lese 🙂

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...