Výhodou tohoto jídla je, že se dá sníst i studené, když není možnost si ho ohřát.
Potřebujete
- celozrnný kuskus ( na porci asi 50 g suché suroviny)
- maso dle chuti ( či jinou bílkovinu)
- orestovanou směs zeleniny ( drobné kousky, např. mrkev, paprika, zelený hrášek)
- jako další přílohu kostičky vařené červené řepy a čerstvou žlutou papriku
Postup
- Kuskus připravím podle návodu. 1 díl kuskusu zaliju 2 díly vroucí vody, ochutím trochou soli či bylinkami a nechám cca 7 minut bobtnat.
- Na pánvi jako “minutku” orestuji kousky ochuceného kuřecího masa, na jiné pánvi orestuji kousky zeleniny.
- Kuskus, maso a zeleninu smíchám dohromady, nechám vychladnout a připravím do krabičky. Dle chuti krabičku doplním o další zeleninu, která je zdrojem vlákniny a antioxidantů.
Tento oběd kvůli obsahu řepy nedoporučuji těm, kteří nosí bílé košile a jsou experty na odpadávání jídla z vidličky 🙂