Tento dezert máte připravený během pár minut. Poslouží jako sladká “rychlovka” i jako zajímavý dezert pro návštěvu. Není na něm co zkazit, dá se pokaždé jinak vyladit. Na fotce vidíte moji “všední” verzi jen s hořkou strouhanou čokoládou. Samozřejmě čokoládou co nejlepší kvality s vysokým obsahem kakaa.
Budete potřebovat
- Banány dle počtu lidí
- Tuk na opečení banánů – nejideálnější je [KOKOSOVÝ OLEJ](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/kokosovy-olej “KOKOSOVÝ OLEJ”) nebo přepuštěné máslo GHÍ
- Kvalitní hořkou čokoládu (nad 70% kakaa)
- Na obměnu – oříšky, strouhaný kokos, mletý mák
Postup
- Banány podélně překrojte podélně na 2 půlky.
- Krátce je opečte z obou stran na kokosovém oleji.
- Teplé banány posypte nastrouhanou hořkou čokoládou.
TIPY
- Banány opékejte na kvalitní nepřilnavé pánvi, aby se nepřilepovaly
- Zvolte spíše pevnější banány, ne příliš přezrálé
Velmi rychlé a výborné!