Jak už jste si jistě všimli, ráda do svých pomazánek přidávám různé druhy zeleniny.
V rámci pohoštění na oslavu jsem po dlouhé době sáhla v obchodě po sýru s modrou plísní, konkrétně po české Nivě.
Z dětství jsem znala třenou Nivu, kdy se Niva utřela s máslem a smíchala s cibulkou. Když ale nemáte zájem o tyto koncentrované kalorie, lze pomazánku pojmout více odlehčeně a zapojit celer, který je králem kořenové zeleniny
Potřebujete
- 100 g nivy ( může být i gorgonzola či roquefort)
- 100 g na jemno nastrouhaného celeru
- 50 g hustého bílého jogurtu ( třeba řecký)
- Někdy dám trochu pepře, sůl většinou není třeba
- Pažitku na ozdobu, může být i kurkuma
Postup
- Nivu i celer nastrouhám na jemno. Smíchám s řeckým jogurtem a pomazánka je hotová.
TIP
Místo hustého řeckého jogurtu lze použít doma vyrobený základ na pomazánky z vykapaného jogurtu. Velký jogurt stačí nechat pár hodin či přes noc vykapat přes plátýnko
Pomazánka je hutná, hodí se proto skvěle také na jednohubky. Na každou jednohubku doporučuji dát špetku kurkumy a dozdobit zelenými bylinkami.
Velmi jednoduchá, velmi jedlá