Šťouchané batáty s cibulkou a pečenými kapustičkami

Batáty a růžičková kapusta nepatří mezi nejčastěji využívané suroviny ve zdravé kuchyni. Jsou přitom jednou z ideálních druhů pro zimní období. Toto je jeden z nejjednodušších postupů jejich přípravy.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Čím jsem dospělejší, tím více mi chutnají věci, které jsem měla v dětství na “blacklistu”. Třeba růžičková kapusta. Nejde totiž jen o to, CO jíme, ale JAK to připravíme…. A kapustičky pečené v troubě jsou zkrátka výborné! 🙂

Potřebujete

  • Batáty
  • Růžičkovou kapustu
  • Olivový olej
  • Cibule
  • Kousek másla do batátů
  • Vyzrálý sýr typu gouda, cheddar, grana padano
  • Na ozdobu zelené bylinky

 Postup

  1. Kapustičky omyju, seříznu na konci kousek toho malého košťálu a odstraním vrchní lístky, které jsou špinavé nebo jakkoliv špatné. Každou kapustičku překrojím na půl, posolím a řezem dolů položím na plech vyložený pečícím papírem, který potřu olejem. Peču do zezlátnutí na 200 stupňů asi 25 minut.
  2. Batáty oškrábu, nakrájím na kousky a uvařím do měkka v menším množství osolené vody tak, aby se voda téměř vyvařila. Batáty pak jen rozšťouchám s kouskem másla.
  3. V malé pánvičce si pak už jen na olivovém oleji orestuji dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky.

Servíruji nejčastěji tak, že na vrstvu šťouchaných batátů rozložím porci kapustiček a dle chuti zasypu hoblinkami sýra, cibulkou a zelenými bylinkami.

Barevné, voňavé, syté a jednoduché na přípravu 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky