2 plechovky drcených rajčat co nejlepší kvality (je znát na chuti)
2 hrnky vývaru ( + další na doladění konzistence)
4 lžíce kokosového krému (hustý kokosový krém v plechovce bez aditiv)
Na dochucení sůl, pepř, trochu kokosového cukru ke stáhnutí kyselosti rajčat
Koriandr ( mám zásobu mraženého)
Na ozdobu opražená slunečnicová semínka a dle sezóny zelené bylinky
Postup
Rajčata vyklopím do hrnce, přidám vývar, ochutím a nechám provařit 10 minut. Pokud chcete, můžete základ polévky udělat na cibuli, případně přidat i stroužek česneku.
Pak už jen vše do hladka rozmixuji spolu s kokosovým krémem, který polévku zahustí, ale dodá jí i zajímavou chuť. Ke konci přidám nasekaný koriandr.
Na malé pánvi na sucho opražím semínka. Někdy slunečnicová, kjindy dýňová a doplním jimi na talíři každou porci.