Recept

Gulášová polévka s hovězím masem a neloupanou červenou čočkou – zahuštěná bez mouky

Gulášová polévka nemusí být buď a nebo. Buď s masem nebo jen vegetariánská s luštěninou. Skvělé je to nakombinovat. Využít chuti hovězího masa a benefitů červené čočky. Výborná hutná polévka bez potřeby použít k zahuštění mouku.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Přidat do různých gulášových polévek luštěninu není nic nového. Výborné jsou fazole, cizrna, pro praktičnost a rychlé změknutí je skvělá červená čočka.

Červenou čočku lze koupit v několika verzích. Loupanou červenou čočku, loupanou červenou čočku půlenou a celou neloupanou červenou čočku.

Loupaná a půlená červená čočka, který vyniká svojí zářivou oranžovou barvou, má výborné zahušťovací schopnosti. Pokud ale chcete v polévce méně “kejdy” a více struktury, doporučuji celou neloupanou červenou čočku.

Tu jsem zvolila i pro tento recept.

 Potřebujete

Střední hrnec polévky

  • 400 g mletého bio hovězího masa
  • 2 velké cibule + olej na opečení cibule
  • asi 8 středních brambor
  • 4 větší hrsti celé červené čočky (ideálně předem namočené, hodinu nebo klidně přes noc)
  • 2,5 litru vody
  • 2 stroužky česneku
  • Mletou sladkou červenou papriku dle chuti ( 2 lžíce)
  • Na dochucení sůl, pepř, bobkový list, majoránku a dle chuti rajčatovou pastu (kupuji bio protlak v tubě)

Postup

  1. V hrnci rozpustím trochu tuku olivového oleje a orestuji na něm do zlatova nakrájené cibule. Přidám mleté hovězí maso, restuji pár minut, ochutím solí, pepřem. zasypu červenou paprikou. Krátce promíchám a zaliju vodou. Přidám 2 na jemno nastrouhané brambory, které polévku přirozeně zahustí.
  2. Přidám celou červenou čočku a 5 minut povařím, pak přijdou do hrnce na malé kostičky nakrájené brambory. Ochutím majoránkou, česnekem, bobkovým listem a rajčatovou pastou.
  3. Vařím do změknutí brambor a čočky asi 15 minut.

Na závěr je už na každém, zda preferuje hustší “eintopf” nebo přidá dle potřeby trochu vody či vývaru navíc.

Toto je další z polévek, která je, alespoň u nás, sázkou na jistotu.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky